Scouts

Scouts geïnstalleerd!

Scouts geïnstalleerd!

Nieuw seizoen, nieuwe kansen! Zo ook nieuwe Scouts. Afgelopen weekend zijn zaterdagochtend vier nieuwe Scouts geinstalleerd nadat ze het overvliegen goed hebben volbracht. De vier, Yavor, Loek, Samuel en Joram hebben het parcour, gemaakt door de Scouts, goed volbracht. Waarna de officieuze installatie begon waarin zij de Belofte hebben afgelegd. Met deze Belofte hebben ze beloofd zich in te zetten en te houden aan de Scoutswet.

Naast deze activiteiten hebben de Scouts op de vrijdagavond een hike gelopen en een mooie bivak gemaakt op het PBC Labelterrein. Waarna zaterdagochtend de installatie plaats vond.

Nieuw seizoen! zaterdag 7 september beginnen we weer

Nieuw seizoen! zaterdag 7 september beginnen we weer

Yes! Het is weer zover.., vakantie (helaas) en zomerkamp alweer voorbij maar desalniettemin vol energie om weer het nieuwe seizoen te knallen! Het moment om weer wat te leren, toffe activiteiten te ondernemen met elkaar en weer gezamenlijk goede tijden op onze mooie clubhuis te beleven. Dit alles zal starten voor de Welpen en Scouts op zaterdag 7 september, zet het in je agenda.

Voor de leiding begint het al een week eerder, het startweekend ook wel BisonInn. Waar bestuur, leiding en actieve Stam samen het aanstormende seizoen gaan vormgeven. Denk jij, hier wil ik ook bij zijn of ik heb een tof idee, laat het dan vooral weten!

Tot snel!

Welpen en Scouts nog opzoek naar aanhanger(s)!

Welpen en Scouts nog opzoek naar aanhanger(s)!

Het zomerkamp komt alweer met rasse snede dichterbij! De vakantie begint alweer te kribbelen en een week weg met de Bison ook! Voor deze week hebben de Welpen en Scouts zeker één aanhanger nodig, liefst zelfs twee. Heb je er één ter beschikking, laat het weten aan de leiding! welpen@debison.nl – scouts@debison.nl

Bison’er Nederlands Kampioen Adventure Racing

Bison’er Nederlands Kampioen Adventure Racing

Adventure Racing, ik(Jacco) doe het nu ongeveer 3 jaar. Na mijn eerste race meteen verkocht aan dit spektakel van fysieke van mentale uitdaging, wat je zo lang kan maken als je zelf wilt. In het weekend van 15/16 juni vond het NK Adventure Racing plaats in Auenland, een mooie omgeving in Duitsland op 3 uurtjes rijden van Eindhoven. Een race van 24h lang ons zelf een pad banen door de Duitse bossen en heuvels, ook voor Jop en mij onze eerste echte Adventure Race. Het was immers het NK, het niveau lag hoog en de spanning was te voelen. Desalniettemin, het doel en de motivatie was aanwezig om met de top van de race de uitdaging aan te gaan! Samen hadden we al een aantal lange races gedaan waardoor wij goed op elkaar ingespeeld waren, wat wederom van groot belang bleek te zijn. 
De spanning steeg, het zweet droop al, het hardritme ging omhoog en ja, daar klonk het startsein! (vrijdag 19h) Met een toffe proloog bij een skischans nabij Winterberg was het eerste gedeelte van de race, wat meteen hard binnenkwam begonnen. Daarop volgend kwamen etappes van 20km lopen, 60km mountainbiken en vroeg in de ochtend om 03u in de kano gestapt voor een etappe van 17km. Dit was niet ons sterkste punt waarop wij besloten een aantal checkpoint’s te skippen, wat wij ook al bij de MTB etappe daarvoor hadden gedaan. Dus.., maar snel door en daardoor voor op tijdschema begonnen aan de run-step etappe. Daar pakte wij alle punten en ging het lekker efficiënt, geen navigatie fouten en het tempo zat er goed in! Nog onverminderd lekker aan het racen en goede keuzes aan het maken begonnen we met de volgende MTB etappe, 45km oleaat fietsen. Dit bleek iets lastiger dan verwacht maar we bleven onze tijdsvoorsprong behouden en pakte wederom alle punten. Deze voorsprong hebben we kunnen gebruiken in de loopetappe van 20km, inmiddels al zaterdagmiddag na 17h racen, waar we redelijk wat punten hebben kunnen pakken. Daarna begonnen we aan onze laatste MTB etappe van nog eens 60km. Ik zat er zelf best wel doorheen, het zitvlak van mij was niet meer optimaal. Waarschijnlijk door het vele gebruik van het nieuwe hondenriem mtb treksysteem voor op de mountainbike. Desalniettemin, gestreden tot het eind en nog wat punten kunnen scoren in de laatste etappe om zo na 23h en 28min te finishen. 
Onze chill sessie begon meteen en we keken terug op een toffe race waarin we ons zeker maximaal hebben gegeven. Dat laatste bleek opeens toch ook echt een feit toen we bij de prijsuitreiking kwamen. We bleken het zo ontzettend goed gedaan te hebben dat we ons zelf Nederlands Kampioen mogen noemen na dit NK Adventure Racing 2019. Dit hadden we zeker niet verwacht en zien aankomen! Trots en vol motivatie voor de rest van het adventure jaar kijken we terug op een ontzettend toffe race! Eentje om nooit te vergeten! Auenland Adventure Race bedankt!#DutchChampion#dutchadventureraceseries