Scouts

Scouts maken commando vuur

Scouts maken commando vuur

Zaterdag 11 mei gingen we een pizza oven maken.
Op het bord stond hoe we er een moesten maken, en wat we daar voor nodig hadden:een schep, stenen, een grond boor etc. We begaven ons op Ipiza, een onbewoond eiland met alleen wat pizza spullen.
Ik zat samen met Nathan in een groepje, we begonnen een gat te graven met de gedachten dat dit wel eens heel moeilijk zou kunnen gaan worden(We hadden dit nog nooit eerder gedaan.)
De grond was hard, maar uiteindelijk hadden we een mooi gat!
Met de grond boor maakten we een (wat smaller) gat, voor de afvoer van rook. Dat ging wat makkelijker! Na een tijdje hadden we de gaten verbonden. Nu was het tijd om een begin vuurtje te maken.
Na een paar keer proberen bleef het vuurtje aan!
Ik en Nathan bouwde een oventje en klaar was kees.
De pizza’s zagen er prachtig uit, en het was zonde om hem aan het einde weer af te moeten breken…
– Scout David

De RSW vanuit het perspectief van de PL

De RSW vanuit het perspectief van de PL

Dit jaar was het ook weer een leuk kamp. We hadden een lekkere team spirit om de kampkeuken en tent op te bouwen. De hike die we op de eerste dag moesten lopen ging eerst heel goed maar de laatste hike techniek was ons nog niet eerder voorgekomen, dus we waren verkeerd gelopen. Het eten ging ook in goede samenwerking. Iedereen had zo zijn taakje en we hadden lekker eten gemaakt: een wrap met groenten, aardappeltjes en nog wat meer.

Het avondprogamma was ook super grappig. We moesten elk uit een subkamp een opdracht doen: bijvoorbeeld een ballon op blazen en dan kijken bij wie de ballon het eerste knalt. Of wie het meeste marshmallows in zijn mond kon krijgen:

De volgende dag hebben we eerst met elkaar op het open veld gegeten en daarna hebben we ook nog 2 spellen gespeeld. We waren best moe van de 7 a 8 uurtjes slapen maar zijn toch door gegaan. We zijn uit eindelijk 14e geworden. Elk jaar een stukje beter. Volgend jaar gaan we gewoon weer en we kijken wel hoe het dan gaat.

HIT Cosa Nostra – 2018

HIT Cosa Nostra – 2018

Dit jaar hebben Melle, Ruben en Pepijn meegedaan aan de HIT Cosa Nostra 2018 in Hardewijk.

De HIT is een landelijk evenement van Scouting Nederland. Het staat voor Hikes, Interessekampen en Trappersexpedities, en wordt ieder jaar gehouden in het Paasweekend. Op verschillende plekken, verspreid over Nederland (en een beetje België en Duitsland) kun je alleen of met je scoutingvrienden naar een leuk en gezellig weekend, samen met andere scouts uit het hele land.

De HIT was tijdens het paasweekend.

En ze zijn eerste geworden! Gefeliciteerd!