Bison’er Nederlands Kampioen Adventure Racing

Bison’er Nederlands Kampioen Adventure Racing

Adventure Racing, ik(Jacco) doe het nu ongeveer 3 jaar. Na mijn eerste race meteen verkocht aan dit spektakel van fysieke van mentale uitdaging, wat je zo lang kan maken als je zelf wilt. In het weekend van 15/16 juni vond het NK Adventure Racing plaats in Auenland, een mooie omgeving in Duitsland op 3 uurtjes rijden van Eindhoven. Een race van 24h lang ons zelf een pad banen door de Duitse bossen en heuvels, ook voor Jop en mij onze eerste echte Adventure Race. Het was immers het NK, het niveau lag hoog en de spanning was te voelen. Desalniettemin, het doel en de motivatie was aanwezig om met de top van de race de uitdaging aan te gaan! Samen hadden we al een aantal lange races gedaan waardoor wij goed op elkaar ingespeeld waren, wat wederom van groot belang bleek te zijn. 
De spanning steeg, het zweet droop al, het hardritme ging omhoog en ja, daar klonk het startsein! (vrijdag 19h) Met een toffe proloog bij een skischans nabij Winterberg was het eerste gedeelte van de race, wat meteen hard binnenkwam begonnen. Daarop volgend kwamen etappes van 20km lopen, 60km mountainbiken en vroeg in de ochtend om 03u in de kano gestapt voor een etappe van 17km. Dit was niet ons sterkste punt waarop wij besloten een aantal checkpoint’s te skippen, wat wij ook al bij de MTB etappe daarvoor hadden gedaan. Dus.., maar snel door en daardoor voor op tijdschema begonnen aan de run-step etappe. Daar pakte wij alle punten en ging het lekker efficiënt, geen navigatie fouten en het tempo zat er goed in! Nog onverminderd lekker aan het racen en goede keuzes aan het maken begonnen we met de volgende MTB etappe, 45km oleaat fietsen. Dit bleek iets lastiger dan verwacht maar we bleven onze tijdsvoorsprong behouden en pakte wederom alle punten. Deze voorsprong hebben we kunnen gebruiken in de loopetappe van 20km, inmiddels al zaterdagmiddag na 17h racen, waar we redelijk wat punten hebben kunnen pakken. Daarna begonnen we aan onze laatste MTB etappe van nog eens 60km. Ik zat er zelf best wel doorheen, het zitvlak van mij was niet meer optimaal. Waarschijnlijk door het vele gebruik van het nieuwe hondenriem mtb treksysteem voor op de mountainbike. Desalniettemin, gestreden tot het eind en nog wat punten kunnen scoren in de laatste etappe om zo na 23h en 28min te finishen. 
Onze chill sessie begon meteen en we keken terug op een toffe race waarin we ons zeker maximaal hebben gegeven. Dat laatste bleek opeens toch ook echt een feit toen we bij de prijsuitreiking kwamen. We bleken het zo ontzettend goed gedaan te hebben dat we ons zelf Nederlands Kampioen mogen noemen na dit NK Adventure Racing 2019. Dit hadden we zeker niet verwacht en zien aankomen! Trots en vol motivatie voor de rest van het adventure jaar kijken we terug op een ontzettend toffe race! Eentje om nooit te vergeten! Auenland Adventure Race bedankt!#DutchChampion#dutchadventureraceseries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *