Verhuur

Start dakrenovatie van ons Groepshuis “De Bison”

Start dakrenovatie van ons Groepshuis “De Bison”

Een aantal jaren wordt al gesproken over het renoveren en isoleren van het dak. Na het uitwerken van een aantal ideeën en het opvragen van verschillende offertes is het dan eindelijk zo ver. Oorspronkelijk was het idee om in 2017 met de uitvoering te starten maar 1 februari 2018 gaat het eindelijk beginnen.

Vanwege de grootschalige aanpak is besloten om de werkzaamheden uit te besteden aan een aannemer. Het voordeel van het plan en de uitbesteding is dat de dagelijkse activiteiten normale doorgang kunnen vinden. De werkzaamheden zullen ongeveer 4 weken in beslag nemen afhankelijk van de weersomstandigheden.

Tot de werkzaamheden behoren onder andere:
– Het verwijderen van de huidige dakbedekking van alle ruimtes.
– Het aanbrengen van isolatie op bestaande dakbeschot, waardoor de uitstraling binnen behouden blijft.
– Het aanbrengen van onderhoudsvrije Eternit golfplaten, kleur koraalrood.
– Het aanbrengen van EPDM dakbedekking op de platte gedeeltes.
– Het aanbrengen van witte daklijsten
– Zinken dakgoten met stalen afvoerpijpen.

We hopen hiermee jullie voldoende op de hoogte te hebben gesteld.

Namens het Stichtingsbestuur

Verbouwing keuken

Verbouwing keuken

Zaterdag middag, 25 juli, de verhuurders zijn net vertrokken. Het einde van de oude keuken nadert met rasse schreden. Na een kort overleg beginnen Inno, Harrie en ondergetekende met het demonteren van de oude keuken. Alles, behalve een deel van de oude vloer en een deel van het plaatwerk tegen de wanden wordt gesloopt.

2015-07-25 15.41.50 2015-07-25 19.33.54  2015-07-26 18.35.09

En ja, wat kom je dan zoal tegen. Bij de vorige verbouwing was de container klaarblijkelijk vol, het puin is in de hoek van het koffiezetapparaat netjes weggewerkt tussen de oude steunen van de eerste keuken :-) Tevens kwam er een oude afvoer tevoorschijn links van de kast Lees de rest van dit bericht