Algemene informatie over de welpen:

De welpen van De Bison bestaan sinds 26 november 1928. (Over de geschiedenis van onze groep kunt u hier meer lezen.) De leeftijd van de welpen is ongeveer tussen de 7 en de 11 jaar. Daarna gaan ze door naar de scouts.

Het Jungleboek is het thema waar het bij de welpen veel om draait. Wat overigens niet inhoudt dat wij de welpen dat iedere week voorschotelen. Het gaat dan voornamelijk om de namen (iedere leiding wordt aangesproken met een naam uit het Jungleboek. Bijvoorbeeld: Baloe, Kaa etc). Daarnaast wordt er regelmatig een programma onderdeel in het Jungleboek thema gedaan.

De spellen die wij met de welpen doen zijn zeer gevarieerd, van tontrekken en een groots stratego spel tot een kleine dropping of speurtocht. De spellen kunnen, zoals al eerder vermeld, in het Junglebook thema gedaan worden, maar deze kunnen ook in het thema staan van ridders of cowboys, om maar eens een voorbeeld te geven.

KLIK HIER om naar verslagen van onze opkomsten te gaan.

De welpen leren ook de basis principes van het pionieren, kleine speurtochten lopen en kamp- / kookvuur maken. Dit is om ze een beetje kennis te laten maken met scouts activiteiten en voor te bereiden op wat voor dingen ze te wachten staat als ze overvliegen naar een nieuwe onbekende speltak met allemaal ‘nieuwe’ leiding. Tevens wordt er bij de welpen aandacht besteed aan creativiteit. Met een verf / teken opdrachtje of een maak-je-eigen-reclame-spot creëren wij de meest gekke dingen.

De welpen komen iedere zaterdag bij elkaar. De opkomst, zo wordt dat genoemd, start om 14:30 uur en eindigt om 16:30 uur. Daarnaast worden er ook weekendkampen georganiseerd en aan het einde van het seizoen is er het zomerkamp.

De contributie voor onze groep is voor alle leden gelijk en bedraagt momenteel 110 euro per jaar. De contributie geldt voor de reguliere opkomsten. Bepaalde speciale activiteiten (groepsactiviteiten, weekendkampen, zomerkamp) vallen niet onder de contributie.

KLIK HIER om je op te geven of als je meer informatie wilt hebben!

Op welke dag: zaterdag
Start: 14:30 uur
Einde: 16:30 uur
Contributie (per jaar): € 110,-