Wat is scouting

Spel is het toverwoord. En liefst met veel avontuur. Om te spelen moet je je fantasie gebruiken, dat maakt het spannend en boeiend. In teamverband kun je meer dan je denkt. Scouts spelen en werken in kleine groepen. Ze helpen en leren zo van alles. Een spoor in het bos is sneller gevonden als je samen zoekt. Een vlot of een schuilhut is samen sneller gebouwd. Bovendien is het samen doen gewoon veel gezelliger!

Scouting biedt kansen voor later. Scouting geeft jongeren de kans hun eigen kwaliteiten te ontdekken. Ze mogen laten zien wat ze kunnen, zonder dat daarbij de nadruk op prestatie en competitie ligt. Dat zijn ervaringen waar ze later nog heel wat mee kunnen doen. Scouting staat midden in de maatschappij Sommige mensen weten vaak geen raad met hun vrije tijd. Dat zal een Scout niet snel overkomen. Naast sport en spel, zetten zij zich in voor projecten die ten dienste staan van mens en natuur, ver-af en dichtbij.

Scouting is milieubewust. Met Scouting wordt de natuur leuk en interessant tegelijk. Een spannende speurtocht leert vaak meer dan een stapel boeken. En wie de natuur kent, gaat er goed mee om. Scouts verkennen niet alleen hun omgeving, maar ook de hele wereld. Over de gehele wereld telt Scouting 24 miljoen leden in 120 landen. Tijdens internationale kampen maken groepen kennis met Scouts uit andere landen. En zo ook met andere gewoonten. Ieder land en iedere groep kent zijn eigen avontuur.

Welpen

Je mag bij de welpen komen als je 7, 8, 9 of 10 jaar oud bent. Soms mag je als je 6 bent al lid worden en soms mag je blijven tot je 11 bent.

Wanneer je een keertje wil komen kijken stuur dan eerst een mailtje naar de welpenleiding: zodat ze weten dat je komt.

Wanneer je lid wilt worden dan kan je het volgende aanmeldingsformulier downloaden:

Welpen aanmeldingsformulier

Meer informatie over de welpen vind je onder het kopje Welpen in het menu.

Je kunt de welpen vinden in Groepshuis “Scoutinggroep De Bison” op Padvinderslaantje 12 in Zeist.

Scouts

Wanneer je lid wil worden van de scouts zul je 11 jaar of ouder moeten zijn, maar mag je ook weer niet ouder zijn dan 15 jaar. Wanneer je een keer langs wil komen raden we je aan om contact op te nemen met de scoutsleiding:

Wanneer je lid wilt worden dan kan je het volgende aanmeldingsformulier downloaden:

Scouts aanmeldingsformulier

Meer informatie over de scouts vind je onder het kopje Scouts in het menu.

Je kunt de scouts vinden in Groepshuis “Scoutinggroep De Bison” op Padvinderslaantje 12 in Zeist.

Rowans

Om lid te kunnen worden van de rowans moet je tussen de 15 en de 18 jaar oud te zijn

Wil je nou een keer (of meer) komen kijken en wil je zeker weten dat we er zijn of wil je graag eerst contact met een van de rowan begeleiders ? Neem dan even contact op met de rowans:

Wanneer je lid wilt worden dan kan je het volgende aanmeldingsformulier downloaden:

– Rowans aanmeldingsformulier

Meer informatie over de rowans vind je onder het kopje Rowans in het menu.

Je kunt de rowans vinden in Groepshuis “Scoutinggroep De Bison” op Padvinderslaantje 12 in Zeist.

Leiding / Vrijwilliger worden

Wil je leiding of vrijwilliger worden bij De Bison? lees hier hoe dat mogelijk is.