Algemene informatie over de scouts:

Onze speltak scouts is een gezellige gemotiveerde club jongens en leiding. Bikkelen doen we wel, maar alleen als het leuk is en het winnen staat daarbij nooit voorop, hoewel het natuurlijk altijd wel leuk is!

We houden de leeftijd van 11 tot en met 15 jaar aan. Ben je jonger, dan kan je naar de welpen. Ben je ouder dan kan je naar de rowans.

Wat kan je allemaal verwachten bij de scouts?
We hebben ieder jaar een zomerkamp. Dat is een week lang weg van huis, kamperen (redelijk primitief) en overleven zonder tv of computer! We doen in die week een heleboel waaronder een 2-daagsehike waarbij je primitief moet overnachten in een zelf gemaakt tentje. Je moet dan zelf, aan de hand van een speciale routebeschrijving met allerlei soorten technieken, de weg proberen te vinden. Ook gaan we tijdens het zomerkamp altijd een dagje uit naar een leuk pretpark of iets anders. Dat hangt natuurlijk af van waar we dan kamperen. We sluiten deze week altijd af met een grote barbecue en een gezellige avond!

Naast het zomerkamp hebben we ook nog weekendkampen: het lentekamp, de dropping en het groepsweekend. Het groepsweekend vindt plaats aan het begin van het seizoen en is met de hele groep. De dropping is aan het einde van het jaar om het jaar goed af te sluiten. Vlak voor Kerst word je ergens neergezet en je moet door te overleggen en door goed te kijken de weg het eindpunt proberen te vinden. Je mag verder niets meenemen. Dit doe je altijd met een groepje. Als groepje krijg je hesjes zodat je wel opvalt in het donker en je krijgt een noodenveloppe voor het geval dat je echt verdwaald bent.

Naast de kampen hebben we de speciale opkomsten. Een voorbeeld daarvan is de GFPT (ook wel GFT). Dat laatste staat voor de Gezins Fiets (Puzzel) Tocht. Deze wordt aan het einde van het seizoen gehouden en is voor de hele groep. ’s Middags een fietstocht waaraan een prijs is verbonden en aansluitend een grote BBQ.

De ‘gewone’ opkomsten zijn zeer verschillend van elkaar. Vuur, sport, lopen, klimmen, bouwen, koken (primitief op vuur of wat luxer), fietsen, etc, etc. Te veel om allemaal op te noemen, kom dus eens langs en ervaar het zelf!

KLIK HIER om naar verslagen van onze opkomsten te gaan

Wanneer draaien wij? In principe elke zaterdag middag van 14:00 uur tot 16:30 uur.

De contributie voor onze groep is voor alle leden gelijk en bedraagt momenteel 110 euro per jaar. De contributie geldt voor de reguliere opkomsten. Bepaalde speciale activiteiten (groepsactiviteiten, weekendkampen, zomerkamp) vallen niet onder de contributie.

KLIK HIER om je op te geven of als je meer informatie wilt hebben!

Tot ziens!!!

Op welke dag: zaterdag
Start: 14:00 uur
Einde: 16:30 uur
Contributie (per jaar): € 110,-