Algemene informatie over de Stam:

De leiding van onze scoutinggroep heeft naast leuke dingen met de kinders ook leuke dingen met de stam te doen.


De stam komt iedere zaterdag bij elkaar van 19.00 uur tot 24.00 uur. De invulling van het programma varieert enorm. Merendeel van de opkomsten is op De Bison zelf, maar het komt ook voor dat stamleden zelf speciale opkomsten organiseren en dat komt er in de regel op neer dat iemand een idee heeft, een datum prikt en kijkt wie er zin heeft om mee te doen. Wat we dan zoal doen ? Dan gaan we naar het voetbalstadion, een dagje zeilen, filmavond, karten of… Tja eigenlijk wat er maar verzonnen wordt.

Lidmaatschap van de stam kost je wel de contributie en je moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen:

– 16 jaar of ouder;
– gezellig;
– een beetje gek;
– niet vies van ’n biertje (of juist wel). Alleen voor 18+ natuurlijk.

En… oh ja, je moet lid, leiding of bestuurslid van De Bison zijn of zijn geweest of gaan worden of op een andere manier verbonden zijn met scoutinggroep De Bison, ach je ziet wel of je door de toelatingscommissie komt.

Het is in ieder geval niet zo dat je zomaar als wild vreemde lid kan worden van de meest gezellige speltak van de club.

Zorg dus dat je als welp of verkenner op tijd instapt, dan is in de toekomst een plaats verzekerd.

Voor de stam betaal je per jaar € 45,00 contributie. Wanneer je vindt dat er te weinig gedaan wordt of dat de invulling van de zaterdagavond anders kan, dan kan je zelf actie ondernemen en wat organiseren.

De stam heeft geen uniform, maar…er is ook een echte Bisontrui! Als je een Bisontrui wilt hebben, dan moet je het formulier in deze link invullen.