leiding worden

leiding worden

leiding worden

Leiding worden Dat kan natuurlijk!!

Nieuwe leiding
Als scoutinggroep zijn wij opzoek naar enthousiaste, zelfwerkzame en geïnteresseerde vrijwilligers die ons leidingteam willen komen versterken. Met vrijwilligers bedoelen we zowel mannen als vrouwen, met of zonder scoutingervaring. Via deze site en de nodige advertenties hopen wij een enthousiaste groep potentiële leiding bij elkaar te krijgen die we gezamenlijk en geleidelijk met het ‘padvinderen’ en al haar charmes kennis willen laten maken.

Wie zijn wij
Wij zijn scoutinggroep De Bison uit Zeist. Van oudsher een jongensgroep, die een programma biedt aan jeugdleden van 7 tot 11, van 11 tot 15 en van 15 tot 18 jaar. Voor meer informatie kun je terecht op de rest van deze site.

Wie ben jij
Als jij bent wie wij zoeken dan ben je enthousiast, nieuwsgierig en ondernemend. Of je wel of geen scoutingervaring hebt is ons om het even. Of je iets leuk vind of niet heb je immers zelf het snelste door.

Wat moet je dan doen, als leiding ?
Wanneer je leiding bent van scoutinggroep De Bison, verwachten wij dat je, samen met de rest van je leidingteam, een programma verzorgd voor je speltak. Je moet je willen verdiepen in de leefwereld van jongeren. Je hebt een duidelijke voorbeeldfunctie voor de jongeren en je kunt ze hun gang laten gaan en tot de orde roepen wanneer nodig. Duidelijkheid is zeer belangrijk in het werken met jongeren. En tot slot, de jongeren moeten ook weten dat je te vertrouwen bent. Belangrijk daarbij is dat je je aan afspraken houdt.


Hoe nu verder

Spreekt dit je aan en ben je niet bang voor een volgende stap, stuur dan even een mailtje naar gertjanschut@debison.nl.

Doelstelling
Als primaire doelstelling hebben wij het uitbreiding van ons leidingteam met mensen van buiten onze eigen scoutinggroep. Aanvankelijk zul je, wanneer je je hebt aangemeld, in het nieuwe seizoen (start 13 september) actief zijn als aspirant leiding. In eerste instantie zul je leiding worden van de welpen (tussen de 7 en 11 jaar). Wanneer je naar ieders tevredenheid (dus ook die van jou) meedraait binnen de welpenleiding, hebben wij onze doelstelling gehaald.

Wat is scouting
Spel is het toverwoord. En liefst met veel avontuur. Om te spelen moet je je fantasie gebruiken, dat maakt het spannend en boeiend. In teamverband kun je meer dan je denkt. Scouts spelen en werken in kleine groepen. Ze helpen en leren zo van alles. Een spoor in het bos is sneller gevonden als je samen zoekt. Een vlot of een schuilhut is samen sneller gebouwd. Bovendien is het samen doen gewoon veel gezelliger!

Scouting biedt kansen voor later. Scouting geeft jongeren de kans hun eigen kwaliteiten te ontdekken. Ze mogen laten zien wat ze kunnen, zonder dat daarbij de nadruk op prestatie en competitie ligt. Dat zijn ervaringen waar ze later nog heel wat mee kunnen doen. Scouting staat midden in de maatschappij Sommige mensen weten vaak geen raad met hun vrije tijd. Dat zal een Scout niet snel overkomen. Naast sport en spel, zetten zij zich in voor projecten die ten dienste staan van mens en natuur, ver-af en dichtbij.

Scouting is milieubewust. Met Scouting wordt de natuur leuk en interessant tegelijk. Een spannende speurtocht leert vaak meer dan een stapel boeken. En wie de natuur kent, gaat er goed mee om. Scouts verkennen niet alleen hun omgeving, maar ook de hele wereld. Over de gehele wereld telt Scouting 24 miljoen leden in 120 landen. Tijdens internationale kampen maken groepen kennis met Scouts uit andere landen. En zo ook met andere gewoonten. Ieder land en iedere groep kent zijn eigen avontuur.