Zomerkamp Borculo

Zomerkamp Borculo

In Juli 2010 stonden we gezellig samen met de scouts op een mooi bosrijk terrein in Borculo.

Zondag

We kwamen aan bij kamp. We gingen naar binnen en hebben de bedden klaar gemaakt en toen gingen we in het andere gebouw naar binnen. Daar waren de Romeinen en we moesten de lauwerkrans zoeken. Daarna gingen we openen.
Na het openen gingen we een spel doen, levend stratego. En toen gingen we eten in een mooi Italiaans restaurant na het eten konden we het eten niet betalen. En daarna moesten we afwassen. En we gingen een spel doen en daar bij mochten we gokken en handelen
En de winnaars waren Tobius (Tobias) Snotticus (Connor) het was leuk. Geschreven door: Tobias, Wouter, Connor, Tamara.

Maandag
We werden wakker en gingen een boekje lezen. Na het aankleden gingen we tandenpoetsen. We hebben lekker gegeten, daarna gingen we twee aan twee een wandeling maken naar het dorp om het dorp te kunnen verkennen. In het dorp deden we een speurtocht door allemaal straatjes met opdrachten, we hoopten keizer Augustus te komen maar dat is niet gelukt. Daarna gingen we terug naar het terrein. We aten Rösti, Worteltjes en Vissticks, in Helvetica eten ze dat graag. Als toetje hadden we chocoladefondue met stokjes suikervingers, bananen, spekkies, druiven. Dat was superlekker! Na het eten zijn we een uurtje gaan rusten en Haticus heeft een verhaaltje voorgelezen. Daarna gingen we garnizoenen bouwen. Later speelden we daar garnizoenenwal mee. We hebben twee keer gewonnen. We mochten vrij spelen en vonden een brief van ene Leugidius waarin stond dat we keizer Augustus met de gouden lauwerkrans konden laten uitleveren. Daarna gingen we lekkere tosti’s eten en boterhammen. Daarna gingen we corvee doen en daarom zijn we hier. Geschreven door: Casper, Jannes en Beer.

Dinsdag
Na het eten kwam ene Friedrich Rosenthal die ons wilde helpen met 30 goudstukken om keizer Augustus vrij te kopen. Hij wordt dan de volgende ochtend aan de boom gebonden afgeleverd.
We werden wakker door een heel luid muziekje en dat ging van Wakker worden, Wakker worden, Wakker worden, Wak-wak-wakker worden. Wakker worden-wak. Chiek-Chiek-Chiek Wakker worden, Wakker worden, Wakker worden, Kom op! Hup, hup, hup, hup, hup, hup Wakker worden, Wakker worden, Wakkeh, Wakkeh, Wakkeh, Wakkeh Worden. Wakker worden, Wakker worden,Kom op! Hup, hup, hup, hup, hup, hup, Wakker worden, Chiek-Chiek Wakker worden, Chiek-Chiek Wakker worden, Chiek-Chiek Hey! Wakker worden, Chiek-Chiek Wakker worden, Kom Op, Hup, Hup, Hup. Maar eigenlijk waren we al lang wakker maar het liedje was wel heeeeeel geinig. Tijdens het vrij spelen vonden we een brief waar op stond dat Friedrich Rosenthal slecht kon knopen en keizer Augustus Helvetica heeft verloren de Galliërs zouden hem goede bescherming bieden. We deden na het eten het grote Tour de France spel. Daarbij moesten we langs pylonen rennen die plaatsen in Frankrijk voorstelden. Bij het goed passeren van een plaats kregen we doping (waterballon). Er was een tijdrit een ploegenachtervolging en een bergetappe. Toen hebben we even wat gedronken en gingen we de garnizoenen afmaken, we vonden daarbij een schommel die hoog in de boom hing. Luigicus zat daarna vast in de boom. Toen moest hij er zelf maar uitkomen want wij konden hem niet helpen, maar Luigicus zorgde wel dat we de schommel konden gebruiken. Toen aten we boontjes met spekkies en gehakt. Tijdens het rusten werden we door Hathicus weer voorgelezen uit het boek “de wolven van Rome”. Toen gingen we hout sprokkelen voor ons vuurtje. We maakten in groepjes een eigen vuurtje. We aten wentelteefjes bij het vuur, die vond iedereen heel lekker en nu gaan we lekker voetbal kijken. Geschreven door: Wouter, Tamara, Tobias en Connor.

Woensdag
Gister heeft Nederland gewonnen met 2-3. Het was een hele leuke wedstrijd. We zaten in de grote legertent met een beamer samen met de scouts. We hopen dat ze de finale ook winnen. Tijdens het tafels dekken vond Tobias een brief van Leugidius. In de brief stond dat we vijf uur na zonsopkomst ten zuide van de uitkijktoren de gouden lauwerkrans terug konden krijgen. Toen Hathicus de gouden lauwerkrans wilde pakken pakte Augustus de lauwerkrans mee en rende hard weg. Vervolgens gingen we naar Borculo. We zijn naar een pannenkoekenboerderij gegaan daar was een heel leuk huisje met allemaal klimtoestellen en een hele stijle glijbaan. Daar gingen we een avonturenpad doen met allemaal dingen die je kon doen waar je punten mee kon verdienen. Toen we halverwege waren gingen we in twee groepjes splitsen de ene groep ging bij een draaibank beeldjes maken. De andere groep maakte het avonturenpad af. Het avonturenpad was leuk omdat je er heel veel kon doen. Daarna gingen we naar een boerderijmuseum wat ook heel leuk was je kon er souvenirtjes kopen, er was ook een flippervoetbalspel, een hengelspel en het oude spel schuifbal. In het winkeltje kocht Beer een zak mooie knikkers en een stuiterbal. Casper kocht een zak snoep, een zakje karamel snoepjes en twee zuurstokken. Jannes kocht een stuiterbal, een zak extra zoute dropjes en twee sleutelhangers. Toen gingen we terug naar het terrein en gingen we eten. De Bisonius gingen logboek doen en de Welpius afwassen. Geschreven door: Jannes, Beer en Casper.

Donderdag
Ook vandaag werden we weer wakker gemaakt door het liedje wakker worden, wakker worden, wakker worden. Daarna hebben we ontbeten en zijn we gaan de schilden voor de garnizoenen gaan beschilderen.
Wij hebben het installatieteken erop geschilderd en legioen Bisonius hebben twee drakenkoppen erop geschilderd. Tijdens het middageten bleken we in Germania te zijn dus we aten broodjes knakworst met bier erbij. Het bier was natuurlijk geen echt bier maar vla met slagroom en we luisterde naar Duitse muziek.
Daarna gingen we het Blitzkrieg spel spelen een soort zeeslag. Je had twee teams en die moesten kaartjes in het bos zoeken. Had een team 5 kaartjes dan moest je terug naar de post en moest het andere team dan ook zo snel mogelijk naar de post komen. Op een kaartje kon een vlaggetje of een coördinaat staan. Bij een vlaggetje mocht het team op een zelf gekozen locatie schieten en anders moest je dat doen op het coördinaat dat op het kaartje stond.
Het team dat de meeste boten van de tegenstander tot zinken had gebracht won. Team rood deed dit als beste en won. Toen kwamen de ouders en die gingen zelf hun tent op zetten. Daarna gingen we eten, rode kool met appeltjes, aardappelen en worst en als je echt geen rode kool met appeltjes lustte dan mocht je salade. De ouders moesten daarna corveeën en wij gingen in twee groepjes iets voorbereiden voor de bonte avond. Wij met Connor, Caitlin, Bente en Josje hadden een slowmotion tenniswedstrijd voorbereid en iedereen vond het heel erg leuk. De anderen, Beer, Wouter, Jannes, Casper, de vader van Beer en de moeder van Connor hadden een visioen gehad over de WK finale en speelde deze na.
Uiteindelijk won Nederland natuurlijk en was iedereen blij. De leiding had ook iets voorbereid en we moesten allemaal gaan staan ook de ouders. De leiding stelde vragen en gaf twee antwoord mogelijkheden. Dacht je dat het eerste antwoord goed was dan moest je een petje opzetten. Dacht je dat het tweede antwoord goed was dan moest je je petje afzetten. De leiding gaf het antwoord en als je het niet goed had dan moest je gaan zitten en was je helaas af. Daarna mochten we nog even keten en daarna zijn we gaan slapen. Geschreven door Tamara en Tobias.

Vrijdag
Vandaag werd niet iedereen wakker bij het opstaanliedje. Daarna hebben we met pannendeksels de ouders wakker gemaakt en zijn we gaan “kampioenen” (voetbalspelletje).
Toen zijn we gaan ontbijten en moesten we een lunchpakketje maken. Na het corvee moesten we onze tas opruimen en zijn we een spel in het bos gaan doen, het garnizoenenspel. waarbij je van je foute goud af moest komen door het naar een ander garnizoen te brengen en proberen.
Daarna zijn we naar een meertje in de buurt gegaan om af te koelen. Toen we terug kwamen bleek Augustus het hele kampterrein overhoop gehaald te hebben omdat hij zelf de Gouden Lauwerkrans kwijt was geraakt en dacht dat wij die van hem hadden afgepakt.
Hij had ook een brief achtergelaten waarin hij dat zei. Toen zijn we gaan zoeken en vonden we de Gouden Lauwerkrans terug en had Rickius zijn macht gelukkig weer terug en was het Romeinse Rijk gered. Onze taak die we als welpen hadden gekregen was hiermee vervuld. Daarna gingen we sluiten en was het kamp afgelopen. Geschreven door Tamara, Tobias en Hathi.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *