Logboeken 3, 4 en 5 van het welpenzomerkamp.

Logboeken 3, 4 en 5 van het welpenzomerkamp.

Dag 3:

Vandaag begon met een record. Om 6:30 werden we pas wakker, de laatste om 07:10. De leiding hoopt dat dit record op woensdag wederom verbroken wordt. Het begint bijna saai te worden, de dag begon weer met een spelletje S*Head (onze dagelijkse gewoonte). Het ontbijt was niet speciaal maar wel weer lekker. Het is jammer dat de insignes kwijt zijn, dit betekent dat we goed ons best om ze te vinden.

Na het ontbijt zijn we naar een nieuw stuk bos gegaan aan de overkant van de weg. Daar hebben we levend stratego, een klassieker waar we altijd warm voor lopen, en een nieuw spel zonder naam waarbij 1 iemand (Sjoerd) zich verstopt en de anderen hem moeten zoeken. Dit zoeken doen we 1 voor 1 en als je hem vindt dan moet je bij hem gaan zitten. Jammergenoeg hebben we de hele bende uitgekamd maar Sjoerd was nergens te bekennen. Later bleek dat we er wel drie keer langs waren gelopen. Sjoerd zat namelijk achter een heuvel in de bosjes.

Toen we doodop terugkwamen hebben we het terrein rond het gebouw doorzocht op zoek naar aanwijzingen over de diefstal. Daar hebben we een voetafdruk gevonden, heel veel kralen op het handbalveld (het voormalige bosbad) en wit poeder een bruin soort takjes. Kees zal morgen in het laboratorium onderzoeken wat dit voor stoffen zijn. We zijn erg benieuwd en hopen dat dit ons kan leiden naar de dader(s).

We hebben ontdekt door welke deur de dader naar binnen is gekomen. Namelijk de deur van onze slaapzaal.

Na het middageten hebben we de kamer opgeruimd en lekker op de slaapzaal een uurtje zitten ‘chillaxen’. Dit rustuurtje was behoorlijk de moeite waard want toen we buitenkwamen bleek dat de leiding een waterglijbaan had gebouwd. We hebben heel lang met water en groene zeep geklooid, waarna we weer een spel zijn gaan doen met water.  Iedereen moest in groepjes van twee over het terrein lopen met een dienblad vol water terwijl ze bekogeld werden met ballen. Groepje drie, van Morris en Joep, heeft gewonnen.

Na de gebruikelijke limonade (de twaalfde van vandaag ;)) hebben we gips in de voetafdruk gegooid om deze veilig te stellen. Zometeen gaan we kijken hoe dit gelukt is, we kunnen eigenlijk bijna niet wachten en daarom eindigt ons verhaal van vandaag. Dit kan ook iets met de zojuist opgediende thee te maken hebben.

Groetjes MJM’s De Bison (MJM’s 2.0)

 

Dag 4:

Iris had vandaag een comadag, de welpen hebben het er ook even van genomen en zijn lekker laat hun bed uitgekomen (08:15). Na een lekker hapje eten hebben Rikki, Nordin, Morris en Sjoerd in het bos aan de overkant van de weg een geschikt terrein uitgezocht voor het eerste spel van de dag. Op deze plek hebben we een smokkelspel gespeeld, we moesten stenen smokkelen. De leiding deed mee in dit spel, zij waren namelijk de douane en de posten. Als de leiding je zag was je af. Pjotr heeft de meeste stenen gesmokkeld (9), van de leiding heeft Rikki gewonnen. Pjotr had een goede smokkelroute gevonden en door zijn camouflagekleuren was hij keer op keer de douane te snel af.

Tijdens het rustuurtje hebben we wel drie afleveringen gekeken van Q en Q. De meningen zijn verdeeld over de kwaliteit. Na het rustuurtje hebben we de gipsafdruk bekeken, deze is heel goed gelukt. Zelfs het logo van het merkje is te zien in het gips. We hebben vingerafdrukken afgenomen van de leiding, wellicht komen deze nog van pas als we meer te weten zijn gekomen over de dader. De gevonden stoffen (het witte poeder en de takjes) hebben we laten onderzoeken. Kees heeft het meegenomen naar een laboratorium in Utrecht. Het bleek bloemsuiker en zwarte thee met kruidnagels (of waren het nou ‘gekruide teennagels’?) te zijn. Een rare combinatie maar misschien komen we er nog achter wat dit te betekenen heeft.

Dag 5

Deze ochtend was Sjoerd als eerste wakker en Joep als laatste.  Joep had nogal moeite met wakker te worden maar daar blijkt hij wel eens vaker last van te hebben. Na het ontbijt zijn we naar pretpark Billy Bird gegaan in Volkel.  Gelukkig scheen de zon weer vandaag en daarom konden we heerlijk zwemmen in het meer met een strandje erbij. Er was ook nog een kasteel maar daar kon je niet makkelijk op klimmen en het was ook gevaarlijk want je zat niet vast aan een touw als je er op wilde klimmen.  Daar hebben we ook ons lunchpakketje gegeten en hoefde we gelukkig geen boterham hartig vandaag want dat zou niet goed blijven. Er waren ook attracties zoals een achtbaan, springkussen, klimparadijs en waterfietsen. Maar we hebben vooral veel gezwommen omdat het natuurlijk weer erg warm was.

Daarna zijn we naar het centrum van Uden-Zuid gegaan. We zijn eigenlijk alleen in de Intertoys geweest waar we van alles hebben gekocht van het zakgeld dat we mee hadden. We kochten snoep, een (lelijke) PSV bidon, waterpistolen, Nerf pistolen en nog veel meer. Toen zijn we weer naar het kampterrein gegaan en mochten we even spelen met alles wat we net hadden gekregen. We hebben toen vooral Tamara geïrriteerd en natgespoten met water. Sjoerd was Kaa aan het pesten en dat kun je maar beter niet doen want hij werd met zn kleren en al (zn schoenen mocht hij nog wel uit doen) onder de douche gezet. Vervolgens gingen we eten, we aten aardappelen, wortelen , doperwten en een gehaktstaaf.  We hadden ook een heel erg lekker toetje namelijk ambachtelijk boeren vanille ijs met warme kersen en slagroom. Maar nu moeten we ons verhaal afsluiten want Sjoerd en Nordin komen met hun net gekochte waterpistolen naar ons toe gelopen en we willen natuurlijk niet dat de computer van Kees kapot gaat. Doei! Van MJM’s de Bison.

Voor de foto’s: Check

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.617424794948516.1073741834.570353292989000&type=3

Of
https://www.facebook.com/debison

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *