Coronaregels per 6-11-2021

Coronaregels per 6-11-2021

Beste (stam) leden, ouders en verzorgers,

Zoals iedereen wel heeft meegekregen worden de Coronaregels weer aangescherpt.
Dit zorgt bij ons voor een hoop hoofdbrekens en zodoende hebben we een paar besluiten genomen.
Maar eerst even de communicatie die we hebben ontvangen vanuit Scouting Nederland. Geel gearceerd is door ons toegevoegd.

—————————————————————————————————————————-

Beste voorzitters en secretarissen, 

We hebben bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport om opheldering gevraagd of vrijwilligers hun coronatoegangsbewijs (CTB) moeten tonen bij georganiseerde jeugdactiviteiten in de buitenruimte. Dit is voor de buitensport gisteren in de Tweede Kamer besloten, maar Scouting (georganiseerd jeugdwerk) werd hier niet genoemd. Daar is nu uitsluitsel over en er zijn nu enkele punten in het factsheet aangepast die wederom ingaan per 6 november. Deze worden hieronder per kopje in het factsheet beschreven met de oude en nieuwe versie.

CORONATOEGANGSBEWIJS (QR)

Was: Leden, vrijwilligers en externen (zoals ouders) van 18 jaar en ouder zijn bij zowel binnen- als buitenactiviteiten verplicht een coronatoegangsbewijs te tonen.

Is nu: Leden, vrijwilligers en externen (zoals ouders) van 18 jaar en ouder zijn bij binnenactiviteiten verplicht een coronatoegangsbewijs te tonen.

We hebben niet de capaciteit (lees mensen) om te controleren bij binnenlopen van het gebouw voor of na de opkomst. Dus kom als externe niet naar de Bison.

OPKOMSTEN

Was: Laat leden zoveel mogelijk alleen naar de opkomsten komen of vraag ouders in de auto of buiten de poort te blijven, zo hoef je niet van alle ouders het coronatoegangsbewijs te scannen.

Is nu: Laat leden zoveel mogelijk alleen naar de opkomsten komen of vraag ouders in de auto of buiten het clubhuis te blijven, zo hoef je niet van alle ouders het coronatoegangsbewijs te scannen.

Algemeen vooral voor de welpen – Brengen: zet je kind af bij het fietspad en ga naar huis. Halen: haal je kind op bij het fietspad en ga direct naar huis. Het koffierooster komt tijdelijk te vervallen.

Was: Activiteiten met externen, zoals ouders, zijn toegestaan. Het coronatoegangsbewijs is verplicht voor iedereen vanaf 18 jaar.

Is nu: Activiteiten met externen, zoals ouders, zijn toegestaan. Het coronatoegangsbewijs is verplicht voor iedereen vanaf 18 jaar als opkomsten (gedeeltelijk) binnen zijn. 

We hebben niet de capaciteit (lees mensen) om te controleren bij binnenlopen van het gebouw voor of na de opkomst. Dus kom als externe niet naar de Bison.

BIJEENKOMSTEN

Was: Bijeenkomsten, vergaderingen en trainingen op lokaal, regionaal en landelijk niveau blijven mogelijk. Er geldt geen maximum aantal personen. Het coronatoegangsbewijs is verplicht.

Is nu: Bijeenkomsten, vergaderingen en trainingen op lokaal, regionaal en landelijk niveau blijven mogelijk. Er geldt geen maximum aantal personen. Het coronatoegangsbewijs is verplicht bij bijeenkomsten binnen.

Was: Er kan geklust worden in Scoutinggebouwen en op terreinen, maar scan het coronatoegangsbewijs bij 18+.

Is nu: Er kan geklust worden in Scoutinggebouwen en op terreinen, maar scan het coronatoegangsbewijs bij 18+ als er (gedeeltelijk) binnen wordt geklust.

We hebben niet de capaciteit (lees mensen) om te controleren bij binnenlopen van het gebouw voor of na de opkomst. Dus kom als externe niet naar de Bison.

Advies maar geen verplichting

Geadviseerd wordt om bij buitenactiviteiten waarbij leden, vrijwilligers en externen (zoals ouders) van 18 jaar en ouder mogelijk ook naar binnen gaan (wat drinken, toiletbezoek, slecht weer etc.), vooraf het coronatoegangsbewijs te laten tonen. Dit voorkomt dat iemand de gehele activiteit bij de deur moet staan om coronatoegangsbewijzen te scannen.

We hebben niet de capaciteit (lees mensen) om te controleren voor of na de opkomst. Dus kom als externe niet naar de Bison.

—————————————————————————————————————————-


Aangezien de communicatie vanuit het Rijk, Scouting Nederland en Gemeente Zeist op details verschilt en dus anders uitgelegd zou kunnen worden hebben we besloten bovenstaande te volgen.

Wij vragen uw / jouw begrip als Ouder, (Stam) Lid, Leiding en/of Vrijwilliger.

Met vriendelijke groet,
Mede namens het bestuur,

Erik te Winkel

Voorzitter Verenigingsbestuur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *