2011 januari 15 Boerenkoolmaaltijd

2011 januari 15 Boerenkoolmaaltijd

Op deze mooie zaterdagmorgen begint de redactie met sjouwen,sjouwen en nogmeer sjouwen. Wat sjouwen we dan allemaal, waarkomt het vandaan en waar gaat het naartoe?
Vanaf onze eigen De Bison, de PBG en de Woudlopers gingen, banken, tafels en overige bruikbare materialen naar de sporthal op het Bisonveld. Dit is dichtbij de plek waar het allemaal ooit is begonnen voor Groep I De Bison. Onze scoutinggroep!

Na dit gesjouw en opbouwen in de sporthal zag de zaal er al een stuk knusser en gezelliger uit. Maar er miste nog wat. Mensen. Gelukkig druppelden die rond 5 uur ’s middags binnen en werd de eerste jubileumopkomst van De Bison gestart. Nadat iedereen een plaatsje had gevonden en zijn of haar ogen al uit had kunnen kijken naar de aanwezige foto’s en aankleding kwam in grote bakken de boerenkool binnen. Tupperware++.

Deze werd natuurlijk aan iedereen uitgeserveerd waarbij de aanwezigen al watertandend hun bordje met daarop een grote berg boerenkool en een overheerlijke worst in ontvangst namen. Het was weer ouderwets smullen geblazen. Tijdens het smullen werden de aanwezigen vermaakt met goochel kunsten en muziek. Natuurlijk horen bij een verjaardag ook cadeau’s. Wij kregen van de Rambonnetgroep een mooie set ballen welke door en Baloe werden uitgepakt. Die komen nog van pas!

Vervolgens werd er tot ieders vermaak bingo gespeeld waarbij vele prijzen verdeeld werden onder de deelnemers. Dit onder de bezielende leiding van Bagheera en Baloe.

Natuurlijk moest er vervolgens ook nog opgeruimd worden. Dit gebeurde snel en efficient want er stond nog een activiteit gepland. Maar lees daar meer over in het volgende stukje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *