Van padvinder tot cyberscout

Van padvinder tot cyberscout
Van padvinder tot cyberscout

Nog twee nachtjes slapen. Of als je dit leest misschien nog maar één. Zomerkamp in Echternach! Ik heb er in in!

Opa vertelt
In 2001, ik was zelf nog Rowan, vierden wij ons 90 jarig jubileum in Echternach. Met de Welpen, Verkenners, Rowans en Stam. Verkenners? Ja, nu heet dat Scouts.

Modern als wij waren was ons thema “Van Padvinder tot Cyberscout”. Van padvinder tot cyberscoutOp de foto zie je de trui van de jubileumcommissie destijds. Wie goed kijkt herkent in het logo een hoed met drie deuken. En een Pocketline Swing.

 

Wij hadden toen namelijk allemaal een mobiele telefoon mee. Via Short Message Service-tekstberichten stonden wij continu in contact met elkaar. Een soort Snapchat zonder plaatjes, veronderstel ik. Weliswaar voor een euro per bericht, maar hee, dan wist wel iedereen hoelaat het eten begon.

Kampkrant
In 2001 had de redactie een superdeluxe computer mee. Iedere nacht draaiden de drukpersen op volle toeren. Zo lag er in de vroege ochtend een kakelverse editie van de kampkrant op de tentmat. Leuk om samen bij het ontbijt te lezen.

Van Padvinder tot Cyberscout. En nu echt!
Heel leuk zo’n kampkrant, maar niet echt meer van deze tijd dachten wij. Over 15 jaar zullen we er wel weer om lachen, maar dit jaar hebben we iets nieuws: De digitale kampkrant! Op een lokaal wifinetwerk heeft iedereen toegang tot deze website, want dat is het eigenlijk. Met je telefoon, tablet, laptop of smartwatch maak je verbinding met de site. Hier kun je stukjes, berichtjes, foto;s en filmpjes plaatsen en bekijken.

Iedereen kan en mag stukjes en foto’s maken voor op de site. Heb je geen mobiele telefoon (Bijvoorbeeld omdat je een welp of scout bent)? De leiding helpt je dan bij het schrijven van een digitaal logboek. Ook is er een fotobooth waar je met een druk op de knop leuke foto’s kunt maken. Op het terrein zijn er altijd mensen om je op weg te helpen.

Voor de thuisblijvers: Van tijd tot tijd zorgen we voor een update van de hoogtepunten op debison.nl en natuurlijk onze facebookpagina.

Tot in Echternach!

Daan, Edward, Frits, Hans, Jasper, Kees.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *